Nem igazán szeretem a vöröshúsokat, a vad húsokat pedig egyáltalán nem...
Férj mindig kinevet, mert azt szoktam mondani, hogy olyan állat húsát nem eszem meg aminek arca van (Nyuszi, Őzike, Malacka...)
Tehát ezt a receptet nem olyan régen fedeztem föl magunknak és amikor megláttam azonnal tudtam, hogy szeretni fogjuk. :)
A soron következő nagy bevásárlásunkon be is szereztük egy őzgerincformát és most láthatjátok a végeredményt! :)
Férj percekig csak hümmögve ízlelgette. :)
Pulykamell őzgerincformában sütve
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 40 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg sajt (én trappistát használtam)
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4-5 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 2 kk só
- bors ízlés szerint
- vaj/ margarin
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
- A pulykamellet felkockázzuk és a masszába vegyítjük.
- Formánkat kivajazzuk és morzsázzuk, majd a bacon-nel kibéleljük.
- A husit a formába öntjük és a kilógó bacont ráhajtogatjuk.
- Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és tovább sütjük míg a bacon megpirul.
Sütési hőfok:
170°C
Sütési idő:
40 perc + x pirulási idő
Sütési mód:
alul-felül sütés
Sütésre fel! :) |
Készen van, íme... :) |
Sütőben sült burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg sütnivaló burgonya
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 º-ra,alul-felül sütés.
- A burgonyát alaposan megmossuk, szárazra töröljük (ne hámozzuk meg). Mindegyiket hosszanti irányban négy részre, cikkelyekre vágjuk. Megforgatjuk a burgonyahasábokat olívaolajban és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- Körülbelül 45-90 perc alatt aranyszínűre sütjük. /Nekem elég kis teljesítményű a sütőm - sajnos - így nekem 90 percembe telt!!! :) /
- Sózzuk és azonnal fogyasztjuk.
Sütési hőfok:
200°C
Sütési idő:
45-90 perc
Sütési mód:
alul-felül sütés
Sütőbe kerülés előtt. |
Megsülve, sózva - husival tálalva. :) |
Wow! Ez nagyon ötletes! Tetszik! :) Kösszi Niki! :)
VálaszTörlésWow, meg is eheztem:) Azt hiszem itt az ideje beszereznem egy ozgerinc format:)
VálaszTörlés:) Hajrá Csajok!
VálaszTörlésÖrülök ha tetszik, borzasztóan finom és nagyon laktató.
Én is most először készítettem, de Peti tegnap többször is figyelmeztetett, hogy ezt a receptet el ne felejtsem. :)
Ez annyira jó, és guszta... és tuti ötletes, mutatós... Kedves férjem meg is jegyezte, következő 7végén szívesen segít még az elkészítésében is, csak csináljuk meg mi is :) Köszi a receptet Niki
VálaszTörlésNos Niki, ma lesz a Nagy Nap! Megvettem mindent hozzá, csak csirkével nem pulykával. Majd mesélek! Tök jó ez a blog, legalább mikor kifogyok az ötletekből, hogy mit főzzek csak felkukkantok és meg is van. Ma is így alakult! :)
VálaszTörlésDe jó Csajok! Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik nektek ez a recept! :)
VálaszTörlésRemélem, hogy nektek és a fiúknak is úgy fog ízleni mint nekünk.
Noémi és Andi várom a visszajelzést hogyan sikerültek és milyen sikert arattak! :)
Niki! A siker 100%-os volt! Nagyon ízlett párocskámnak és nekem is. Már anyunak is továbbítottam annyira tetszett neki az ötlet! :) pusszancs
VálaszTörlésNagyon örülök! Egészségetekre! ;)
VálaszTörlésPusza! :)