....és sajtos. Nagyon : -) Finom is. Kell ennél több? : -)
Hozzávalók : / lehet a fele anyagmennyiséggel is dolgozni /
64 dkg finomliszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál só
2 kávéskanál őrölt fehérbors
40 dkg Ráma margarin vagy vaj
20 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista sajt
4 tojássárgája
1 citrom leve
tojásfehérjék a tészta lekenéséhez
szezámmag a szóráshoz
Elkészítése :
A lisztet egy tálba szitáljuk.
Belekeverjük az őrölt pirospaprikát , a sót és a borsot majd a margarinnal / vajjal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, a tojások sárgáját és egy citrom kifacsart levét. / én sajnos elfelejettem citromot venni a boltban, így üveges citromlével dolgoztam, de jobb az igazi gyümölcs leve ehhez a sütihez /
Megyúrjuk a tésztát és folpackkal letakart tálban minimum 1 óra hosszát hűtőben pihentetjük.
Az 1 óra elteltével a tésztát négy nagyjából egyforma nagyságú darabra vágjuk és gombóccá formáljuk őket.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztagombócokat lisztezett felületen egyesével kb.fél centi vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük tojásfehérjével. Megszórjuk még egy kis sóval és szezámmaggal, majd egy éles késsel vagy derelyevágóval először kb. 2 centi széles csíkokra, majd ezeket 6-7 centis darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakolgatjuk őket és 200 fokon 5-6 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra és még 4-5 percig sütjük - szép pirosra, ropogósra. Kihűlés után jó étvággyal elfogyasztjuk. : -)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése