A férjemnek ez a kedvenc sós sütije. Így már egész Magyarországot körbejártuk, hogy megtaláljuk a tökéletes sajtos rolót, ami nem túl édes, nem túl gejl, nem túl sok benne a töltelék...mondanom sem kell nem találtuk ezért eldöntöttem, hogy a házassági évfordulónkra megsütjük közösen. Szerintem olyan lett amilyennek lennie kell...:)
A receptet elég sok helyről szedtem össze és módosítottam is rajta.
Hozzávalók:
·
2
csomag leveles tészta (ebből 24 roló jön ki)
· roló
sütő vagy fakanál…
Töltelékhez:
·
3 tojás sárgája
·
3 csapott ek liszt
·
1 doboz (200g) krémsajt
·
25 dkg reszelt sajt
·
15 dkg vaj
·
2,5 dl tej
Kenéshez: egy tojás sárgája
Elkészítés:
Elkészítés:
A leveles tésztát kb. 2,5cm-es
csíkokra vágjuk.
A lisztet, a tojássárgákkal és kb 1/4-ed
krémsajtot 10 dkg reszelt sajttal és a tejjel simára keverjük. Lassú tűzön
besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat 10 dkg reszelt sajttal habosra
keverjük és a kihűlt krémet belekeverjük. Majd hozzáadjuk a maradék krémsajtot.
A csíkokat roló sütőkre feltekerjük. Nagyon fontos még, hogy a roló sütöket egy kicsit beolajozzuk, mivel akkor sütés után könnyen le lehet szedni róla a tésztát.
Tojással megkenjük, 200 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 10-15 perc alatt. Figyeljük, nehogy megégjenek.
A megsült rolókat megtöltjük a
sajtkrémmel (ez történhet habzsákkal, szatyorral, aminek a végét kivágtuk vagy
az én esetemben egy injekciós tűre emlékeztető töltővel) és a végüket reszelt
sajtba mártjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése