Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2012. december 3., hétfő

Túrótorta – gyors és finom!


Hozzávalók:
  • ½ kg túró
  • babapiskóta (kb. 20 db)
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. étkezési zselatin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • reszelt citromhéj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tojás
  • gyümölcs
  • 1 cs. gyümölcskocsonya
Elkészítés:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi masszának valót: tojás, túró, tej, vaníliás cukor, citromlé, citromhéj.
Közben 2 dl forró vízben feloldjuk az étkezési zselatint és amikor kihűlt, hozzáadjuk a masszához.

Fontos: NE az instant étkezési zselatint használjuk, mert nem dermed meg! Tavaly azzal próbáltam és mondanom sem kell, hogy a torta folyós maradt, szóval a vendégeknek gyorsan össze kellett dobnom egy gyümölcstortát is. Persze férj megette a túrótortát így is, de az állaga nem volt az igazi! J

Amikor az egész kezd kissé sűrűsödni csatos tortaformába összeállítjuk a tortát: massza, babapiskóta, massza… (A babapiskótát koncentrikus körökben helyezzük el, hogy felvágáskor mindig keresztbe legyenek elvágva. A tortaformát ki szoktam vajazni és megszórni zsemlemorzsával, hogy kinyitáskor könnyebben elváljon a tortától.)
A tetejére gyümölcsöt teszünk és közben elkészítjük a gyümölcskocsonyát is (elkészítése a tasakon le van írva), majd ha kezd megdermedni, ráöntjük a tortára és az egészet pár órára a hűtőbe tesszük.

Van egy nagy hiányosságom: mivel a vendégek egy órával korábban érkeztek, mint ahogy vártuk őket, így a kész tortát nem volt lehetőségem lefényképezni, csak egyetlen nyamvadt kis szeletke maradt, szóval kép csak erről készült…



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése