Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2012. december 16., vasárnap

"A boros hús"

Mivel a hivatalos nevének nincs köze ahhoz ahova fejlődött, ezért én egyszerűen csak boros húsnak hívom. Kedves nővéremtől kaptam a receptet, egyszer ő készítette, amikor vendégségben voltunk. Ezért úgy gondoltam, a tálalós képhez az akkor készített fényképet használom fel. 

Hozzávalók:

- Csirkemell, pulykamell vagy sertés karaj
- selyemsonka
- sajt
- fehér bor
- vaj
- só-bors

A húst opcionálisan vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, vagy pedig (csirke esetében) vastagabb szeleteket hagyunk, amelybe kis zsebeket lehet vágni. A mi esetünkben kedves férjem vékony karaj szeletekre vágta és hajszálvékonyra klopfolta, mert így nagyon egyszerű volt feltekerni. 
Mind két oldalt nagyon jól besózzuk és a sót belenyomkodjuk majd a kis zsebbe vagy középre helyezünk egy vékony szelet selyemsonkát és sajtot. Feltekerjük és hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük. 



ezek után szépen a serpenyőbe helyezem a nagyon forró olajba (1-2 kanál)  és mind a két oldalt 6-6 percig sütjük. Majd ráöntjük a bort és a vajat is hozzátesszük. Mikor újraforrt az egész akkor kész is. Fontos, hogy a bor ne legyen több, mert akkor keserűbb alkoholosabb íze lesz. Ezután szépen tálaljuk a húsokat és egy külön tálba a szószt is belecsurgatjuk a serpenyőből. Krumplipürével vagy rizzsel ajánlom, amihez a szószt is rá lehet tenni.

Tipp: mennyiséget azért nem írtam, mert annyi hús kell hozzá, ami egyszerre belefér a serpenyőbe. Nagyon praktikus étel, mert kevés húsból is nagyon sok emberre elég. laktató a sajttal és selyemsonkával. 


és akkor nővér képe, ő tisztességes hústűt használt :) Jó étvágyat!!!! érdemes kipróbálni!


1 megjegyzés: