Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2012. december 27., csütörtök

Baconös halfilé túrós csuszával töltve

Mesés karácsonyi vacsoránk főétele volt. :)
A receptet egy webszakácskönyvben találtam, de alaposan átdolgoztam az alap receptet és ez született belőle.
Nagyon ajánljuk mindenkinek, isteni finom volt! :)

Hozzávalók:
  • 1-1.5 kg tengeri halfilé
  • 15 dkg fordos kocka tészta
  • 10 dkg túró
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl (20%-os)
  • kapor
  • bacon szalonna
+ kapros csusza:
  • kapor (friss vagy szárított)
  • csusza tészta
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg túró
 Elkészítése:
  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. Összekeverjük a leszűrt tésztát, a tojásokat, a tojássárgákat, a túrót és a tejfölből 1 dl-t.
  3. A harcsafilét megmossuk és sóval, borssal ízesítjük.
  4. A bacont egymás mellé téve kibélelünk egy tepsit vagy jénai tálat és rátesszük a halfiléket.
  5. Ráhalmozzuk a tésztás tölteléket, majd újra halfiléket helyezünk rá és végül az egészet beterítjük egy újabb bacon réteggel.
  6. Alufóliával lefedjük a tetejét és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük majd 1 órán át sütjük.
  7. A sütés végén levesszük az alufóliát és egy kicsit megpirítjuk a tetejét.
Kapros túrós csusza:
  1. A megmaradt 4 dl tejfölt összekeverjük 15 dkg túróval és a friss vagy szárított kaporral, majd hozzáadjuk a maradék csusza tésztát és már kész is a finom kapros túrós csusza köretünk! :)
sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
alul-felül sütés



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése