Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2012. december 27., csütörtök

Mézeskalács kuglóf

Amikor közeledik a karácsony én az összes adventi különszámot fölvásárolom az újságárusoknál, mert ilyenkor rengeteg jó receptre és dekor ötletre, ajándék tippre lehet bukkanni bennük.
Nem tettem másképpen idén sem és milyen jól is tettem, mert egy olyan recepttel lettünk gazdagabbak ami nagy kedvencünk lett.
Egyszerűen fenséges, abbahagyhatatlan... :)

Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg méz
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  •  12 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek sütőpor
  • egy tojás
  • egy csipet só
Íróka:
  • 1 tojásfehérje
  • porcukor 

Elkészítése:
  1. A tejet a cukorral, a mézzel és a fűszerkeverékkel fölforraljuk, majd megolvasztjuk benne a margarint.
  2. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és hozzá öntjük a fűszeres tejet. Nagyon alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a sóval felvert tojást.
  3. A masszát kikent kuglóf formába töltjük és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  4. Ha teljesen kihűlt írókával díszítjük, ehhez egy tojásfehérjét összekeverünk annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk. A kuglófra csorgatjuk és hagyjuk megszáradni! :)
Nekem sajnos csak ilyen formám van, ez inkább koszorú. :D


2 megjegyzés: