Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. március 27., szerda

Panna cotta forró eper szósszal

Mióta egyszer egy vendégségben ettünk Panna cottat, azóta terveztem egyszer kipróbálni.Volt is zsebben egy szupi receptem, amit még esküvőkor kaptunk. Ez egy olasz desszert, nagyon finom könnyű tejszínes ízű zselatinos krém.

Hozzávalók:
  • 250 ml tejszín 30 %-os
  • 250 ml 3,5%-os tej
  • 30-40 g cukor
  • 4 zselatin lap
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

Nagyon egyszerűen a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vanília aromát összefőzzük, mikor felforrt, beletesszük a zselatin lapokat és addig keverjük, amíg szépen fel nem olvadnak.
Hideg tálakba töltjük és lehűtjük egy pár órára.
eperszószhoz a megmosott és megtisztított epreket botmixerrel szép masszává turmixolunk, majd kis lábasban ízlés szerint cukorral vagy mézzel felforraljuk. 5 óra után már szépen kifordul a kis tálból a a panna cotta, körbelocsoljuk eperszósszal és már lehet is fogyasztani.

Csak ajánlani tudom, egyszerű, gyors és nagyon finom. Mellesleg nem is túl édes.



Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Imadom a Panna Cottat es ezer eve nem ettem, de azt hiszem itt az ideje:)Koszi Judit:)

    VálaszTörlés
  2. Hm...de fincsi lehet. Nekünk is küldhetnétek. :)
    Kipróbáljuk. ;)

    VálaszTörlés