Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. március 23., szombat

Citrusos kuglóf

Sikerült végre beszereznem egy igazi kuglóf sütőformát, ezért muszáj volt kipróbálnom egy teljesen új recepttel. :)
Olyan ízre vágytam, ami édes ám kicsit fanyar is egyben - megtaláltam a megfelelőt! :)
Önmagában is nagyon finom, de bármilyen lekvárral/dzsemmel is isteni.

Hozzávalók:
  • 25 dkg puha vaj
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 1 héja és 1/2 citrom leve
  • 1 narancs héja és 1 1/2 narancs leve
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
Máz:
  • 1/2 narancs leve
  • porcukor
Elkészítése:
  1. A tojásokat habosra keverjük a vaníliás és a sima cukorral.
  2. Hozzákeverjük a puha vajat, pici sót, belereszeljük a narancs- és citromhéjat.
  3. Közben adagoljuk a leveket: 1/2 citrom levét és másfél narancs levét adjuk hozzá.
  4. Szépen fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd jól összedolgozzuk. 30 percet pihentetjük (ez fontos, ettől lesz könnyű!!).
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 50 percig, de mindenképpen csináljunk tűpróbát!
  6. A máz hozzávalóiból fényes krémet készítünk, és a kuglófra kenjük.
sütési hőfok: 180 fok
sütési idő:  50 perc
sütési mód: alul-felül sütés


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Ohh, ehes lettem:) Istenien nez ki, be kell szereznem egy kuglof format:) Ugyes vagy Niki:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi. :) Örülök, ha meghozza a kedved. :)
    Ha megsütöd mindenképpen vegyetek mellé valami finom lekvárt vagy dzsemet. Ez a extra tippünk hozzá. ;)

    VálaszTörlés