Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. március 31., vasárnap

Sajttekercs

Tavaly is elkészítettem már ezt a finomságot, mert náluk az ilyenkor hagyományos sonka-torma-tojás mellé kell valami más is, ami úgymond az egészet megdobja. :)
Nálunk ez lett a sajttekercs. És mivel tavaly már nagy sikert aratott, az idén sem maradhatott el.
Roppant egyszerű és finom is. :)

Hozzávalók:
  • 25-30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag retek
  • 1 csomag újhagyma
  • 2-3 ek tejföl
  • bors
  • 2  főtt tojás
Elkészítése:
  1.  A trappista sajtot alufóliába tekerjük, és forrásban levő vízbe tesszük kb. 20-25 percre, fedővel lefedjük.
  2. 2 tojást megfőzünk keményre.
  3. Amíg főnek a tojások, összevágjuk a retket és a hagymát.
  4. A főtt tojásokat összetörjük majd hozzákeverjük a puha vajat, a tejfölt és az összevágott zöldségeket. Majd fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Ha a sajtunk eleget állt a vízben, akkor kivesszük és sima felületen vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A sonkánkkal lefedjük a sajtot, majd a töltelékünket is rákenjük.
  7. Szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
  8. Másnap vékonyan szeleteljük és fogyasztható.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése