Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. január 22., kedd

Mézes-mustáros pulykamell kölessel

Imádom a mézes-mustáros pulykamellet, de most egészen másképpen készítettem mint ahogyan szoktam.
Tekintettel ugye az életmódváltásomra. :)

Bevallom, az eredeti változat számomra finomabb...
Mert ugye az vajjal, főzőtejszínnel és tésztával vagy tarhonyával készül.
De azért ez is ehető. :D

Hozzávalók:
  • 290g pulykamell
  • 1 ek étolaj
  • 50g akácméz
  • 200g natúr joghurt (laktózmentessel készítettem)
  • 50g mustár
  • 10g zabpehelyliszt (ha sűríteni kellene a mártást)
  • 125 g köles (főzőzacskós)
  • 4g ételízesítő
Elkészítése:
  1. Megfőzzük a kölest, majd ízesítjük ételízesítővel.
  2. Csíkokra vagy kockákra vágjuk a pulykamellet, majd besózzuk.
  3. Közben fölforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, ha kész fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a mézet és egészen addig sütjük míg jó puha nem lesz.
  4. Ekkor hozzáadjuk a natúr joghurtot, egyet forralunk rajta majd belekeverjük a mustárt is.
  5. Még egy forralás és kész... :)
  6. Ha esetleg túl híg lenne a mártás, akkor rászórjuk a lisztet majd alaposan elkeverjük és kiforraljuk.
Jó étvágyat!
Adatok:
100 g tartalmaz
165.87 kcal
fehérje: 13g
szénhidrát: 18.7g
zsír: 3.84g 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése