Bár itt azért hozzátenném, hogy kis mennyiségben egyikkel sincs különösebb gond...
A hajdina engem a tarhonyára emlékeztet... Kinézetre és egy kicsit ízre is, pedig semmi köze a tésztához. :D
A hajdina a keserűfűfélék családjába tartozik, ennek ellenére a hétköznapi szóhasználatban gyakorta a gabonafélék között említik.
Magas a kalcium, a magnézium és a kálium tartalma.
Igen értékes vitaminforrás (E-, B1- és B2-vitaminok) illetve flavonoid és rutin (P-vitamin) tartalma magas.
Sokat gondolkodtam ma, hogy milyen köretet készítsek ehhez az ételhez és bevallom kíváncsi voltam milyen íze is lehet a hajdinának, ezért választottam őt. :)
De bármivel elkészíthető természetesen:
barna rizzsel, tönkölybúzával, kölessel vagy bulgurral. :)
Hozzávalók:
- 270 g pulykamell
- só
- 1 ek étolaj
- 1 doboz Bonduelle Gold Mexico Mix (kukorica, borsó, paprika)
- 1 doboz csiperkegomba konzerv
- 86 g szójaszósz
- 125 g hajdina / főzőzacskós! :) /
- 1 ek ételízesítő
- 1 tojás
- Megfőzzük a hajdinát, ízesítjük és félretesszük .
- Csíkokra vágjuk a pulykamellet, besózzuk majd megsütjük.
- Ha kész a hús, hozzátesszük a Bonduelle keveréket és a gombát. Kicsit hagyjuk őket együtt rotyogni...
- Hozzáadjuk a szójaszószt és összeérleljük őket pár perc alatt.
- Ha ezzel megvagyunk beletesszük a hajdinát és ráütünk egy egész tojást.
- Kavargatjuk kicsit, hogy a tojás szépen elvegyüljön majd megkóstoljuk megfelelő-e az íze. Ízlés szerint ízesíthetjük még ételízesítővel.
100 g tartalmaz 129.38 kcal-t.
fehérje: 9.16 g
szénhidrát: 16.54 g
zsír: 3.11 g
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése