Tegnap Párom külön kérésére gyümölcsleves volt a menü.
Tudom, furcsa így tél közepén, hisz ez egy nyári leves, de ugye az ember lánya bármit megtesz, hogy a kedves Vőlegénye kedvében járjon:)
Bevallom őszintén, most csináltam először, de szerintem teljesen olyan lett, mint Anyukámé:)
Ezt alátámasztja az is, hogy kedves Uram két tányérral is bevágott belőle:)
Az alapötletet most is a kedvenc honlapom, a www.nosalty.hu adta, de most egy kicsit változtattam rajta, ami főleg annak köszönhető, hogy itt Skóciában meg van kötve a kezem gyümölcsök terén:(
Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 150 gramm vegyes nyári gyümölcs (én fagyasztottat használtam)
- 3 dkg vaj
- 4 ek cukor
- 1 ek citromlé
- 5 db szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 ek liszt
- 1 dl főzőtejszín
- 1.5 l víz
- pici só
Elkészítése:
- Az almát meghámozzuk és kis szeletekre vágjuk, majd fedő alatt pár percig pároljuk a vajjal, cukorral, sóval, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel.
- Amíg párolódik az alma, elkészítjük a habarást a tejszínből és a lisztből.
- Hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt az almákhoz, felöntjük vízzel és egyből belekeverjük a habarást. Így nem lesz csomós később a levesünk.
- Folyamatosan kevergetve felforraljuk, ha szükséges még ízesíthetjük cukorral vagy citromlével.
- Tálalhatjuk hidegen, de akar melegen is. Díszítésként rakhatunk pici tejszínt a közepére, ami nálam most kimaradt:)
Mindenkinek jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése