Hozzávalók:
- 8-10 csirke darab (én most combot sütöttem)
- 2 citrom
- 3 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 8-10 db burgonya
- 1 dl olíva olaj
- kakukkfű vagy rozmaring ízlés szerint ( én most kakukkfüvet használtam)
- só
- 1 citrom levét kifacsarjuk, az olívaolajjal , sóval, kakukkfűvel elkeverjük
- A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
- A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát felezzük vagy negyedeljük
- A combokat az olajos-citromos lével összekeverjük, én állni hagytam 1-2 órát, majd tepsibe rendezzük. Alárendezzük a burgonyát, hagymát,a fokhagymát rálocsoljuk a maradék levet.
- A másik citromot alapos mosás után karikákra vágjuk, a húsdarabokon elfektetjük.
- A tepsit alufóliával lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk.
- 1 óra sütés után (nálam:200 C°) a fóliát levesszük, pirosra sütjük (nálam:250 C° + felső grill)
Sütés előtt a tepsiben csücsülő combocskák |
És kész... :) |
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Gratulálok Szilvi az első bejegyzéshez, én tutira kipróbálom! ;)
VálaszTörlésKöszi szépen! :) Próbáld ki, nem fogsz csalódni ;)
VálaszTörlésMegvan a het elejei menu, koszonom:)
VálaszTörlésSzívesen Kata! Jó étvágyat hozzá! :)
VálaszTörlés