Tekintettel ugye az életmódváltásomra. :)
Bevallom, az eredeti változat számomra finomabb...
Mert ugye az vajjal, főzőtejszínnel és tésztával vagy tarhonyával készül.
De azért ez is ehető. :D
Hozzávalók:
- 290g pulykamell
- 1 ek étolaj
- 50g akácméz
- 200g natúr joghurt (laktózmentessel készítettem)
- 50g mustár
- 10g zabpehelyliszt (ha sűríteni kellene a mártást)
- 125 g köles (főzőzacskós)
- 4g ételízesítő
- só
- Megfőzzük a kölest, majd ízesítjük ételízesítővel.
- Csíkokra vagy kockákra vágjuk a pulykamellet, majd besózzuk.
- Közben fölforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, ha kész fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a mézet és egészen addig sütjük míg jó puha nem lesz.
- Ekkor hozzáadjuk a natúr joghurtot, egyet forralunk rajta majd belekeverjük a mustárt is.
- Még egy forralás és kész... :)
- Ha esetleg túl híg lenne a mártás, akkor rászórjuk a lisztet majd alaposan elkeverjük és kiforraljuk.
Jó étvágyat!
Adatok:100 g tartalmaz
165.87 kcal
fehérje: 13g
szénhidrát: 18.7g
zsír: 3.84g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése