Ezért most diétás receptekkel készültem nektek, hátha mások is kedvet kapnak...vagy csak elegük van már a cukorból! :)
Hozzávalók:
- 15 dkg olívaolaj
- 1 tojás
- 6-10 dkg xilit (ki mennyire szereti édesen - én 6 dkg-val készítettem)
- csipet só
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 210 g meggy (befőtt)
- 50-60 ml tej (én laktózmentes tejet használtam)
- A tojást a xilittel, sóval, mézzel és a olívaolajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, majd a zabpelyhet.
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd fokozatosan a krémhez adjuk. Kevés tejjel lazíthatunk rajta.
- Hozzáadjuk a magozott meggyet.
- Kanálnyi darabokat a tenyerünkben keksz formára lapítunk, majd sütőpapíron, előmelegített sütőben megsütjük.
- Nekem ebből a mennyiségből 15 db kekszem lett, egy db kb. 60 g.
170°C
sütési idő:
15 perc
100 g keksz kcal tartalma: 300 kcal
fehérje: 2.5 g
szénhidrát: 15.8 g
zsír: 16.6 g
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése