Nálunk ez lett a sajttekercs. És mivel tavaly már nagy sikert aratott, az idén sem maradhatott el.
Roppant egyszerű és finom is. :)
Hozzávalók:
- 25-30 dkg trappista sajt
- 15 dkg sonka
- 5 dkg vaj
- 1 csomag retek
- 1 csomag újhagyma
- 2-3 ek tejföl
- só
- bors
- 2 főtt tojás
- A trappista sajtot alufóliába tekerjük, és forrásban levő vízbe tesszük kb. 20-25 percre, fedővel lefedjük.
- 2 tojást megfőzünk keményre.
- Amíg főnek a tojások, összevágjuk a retket és a hagymát.
- A főtt tojásokat összetörjük majd hozzákeverjük a puha vajat, a tejfölt és az összevágott zöldségeket. Majd fűszerezzük sóval, borssal.
- Ha a sajtunk eleget állt a vízben, akkor kivesszük és sima felületen vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
- A sonkánkkal lefedjük a sajtot, majd a töltelékünket is rákenjük.
- Szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
- Másnap vékonyan szeleteljük és fogyasztható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése