Tavaly kapott el először a Húsvét-láz, előtte évekig ódzkodtam az egésztől... De kedvet kaptam, hogy süssek egy répatortát, akkor akadtam rá erre a receptre és azóta már 1000-szer is elkészítettem, az egyik kedvencem. :)
Amikor hosszú idő eltelte után újra elkészítem, mindig meglep milyen ízorgiát képes okozni az első pár falat. Ezt át kell élni..., én mindig becsukom az szemem a nagyobb élvezet kedvéért! ;)
Egyszóval: mennyei. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 30 dkg darált dió
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- porcukor
- frissen préselt narancslé
- A tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a csipet sóval és a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd az előbbi keveréket hozzáadjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, laza mozdulatokkal a masszához keverjük.
- A kész masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
- A cukormázhoz a porcukrot a narancslével simára keverjük és a kihűlt tortára kenjük.
sütési hőfok:
180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése