Hozzávalók:
- 250 ml tejszín 30 %-os
- 250 ml 3,5%-os tej
- 30-40 g cukor
- 4 zselatin lap
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
Nagyon egyszerűen a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vanília aromát összefőzzük, mikor felforrt, beletesszük a zselatin lapokat és addig keverjük, amíg szépen fel nem olvadnak.
Hideg tálakba töltjük és lehűtjük egy pár órára.
eperszószhoz a megmosott és megtisztított epreket botmixerrel szép masszává turmixolunk, majd kis lábasban ízlés szerint cukorral vagy mézzel felforraljuk. 5 óra után már szépen kifordul a kis tálból a a panna cotta, körbelocsoljuk eperszósszal és már lehet is fogyasztani.
Csak ajánlani tudom, egyszerű, gyors és nagyon finom. Mellesleg nem is túl édes.
Jó étvágyat! :)
Imadom a Panna Cottat es ezer eve nem ettem, de azt hiszem itt az ideje:)Koszi Judit:)
VálaszTörlésHm...de fincsi lehet. Nekünk is küldhetnétek. :)
VálaszTörlésKipróbáljuk. ;)