Azért egyfajta verzió, mert rengetegféle van, és valószínűleg a hozzáértőbb feleségek is fognak még e témában előrukkolni. Vagyis reménykedjünk.
Sok sok évi hamburger hús készítés után, végre már jó sütővel rendelkezem, így bevállaltam, hogy a hamburger zsömlét is én készítem el, azt hiszem az okot senkinek sem kell bemutatnom, mind jól tudjuk, mennyire el tudja rontani a por darabjaira hulló teszkós zsemle verziók még a legjobb húsokat is.
Mindig is Stahl Judit receptjét használtam a húspogácsákhoz, a titkos füstölt sajt összetevő a legszebb amerikai élményeket hozta elő bennem. Valami olyan plussz ízt ad, amit szenes grillsütőn tudnánk csak elérni. Mivel még tél van, beszorultunk a házba, itt kell mindent megoldani :).
Tehát!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
zsömle:
- 30dkg liszt,
- 1dl tej,
- 0.5 dl tejföl vagy joghurt,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál cukor,
- 3.5g élesztő.
húspogácsa:
- fél kg darált hús (marha a legjobb),
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 vöröshagyma,
- 5-6 dkg füstölt sajt,
- 4 evőkanál tejszín,
- 2 evőkanál vaj,
- 2 evőkanál olaj.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd bedagasztjuk a többi összetevővel.
Nekem kézzel elég jól megy, aki lusta az géppel is csinálhatja, de szólok, többet kell mosogatni!!! Kb. 40 percet hagyjuk pihenni.
Addig megcsináljuk a húst, aminek a lényege, hogy a fokhagymát, hagymát nagyon jól össze kell botmixerrel turmixolni, persze aki önkínzó az reszelheti is.
A sajtot csak kis darabokra vágjuk és az egészet kézzel összegyúrjuk.
Ekkor már a serpenyő felforrósodik és kézzel gyúrhatjuk a kis pogácsákat.
Az oldalakat 6-6 percig kell sütni.
Nekem kézzel elég jól megy, aki lusta az géppel is csinálhatja, de szólok, többet kell mosogatni!!! Kb. 40 percet hagyjuk pihenni.
Addig megcsináljuk a húst, aminek a lényege, hogy a fokhagymát, hagymát nagyon jól össze kell botmixerrel turmixolni, persze aki önkínzó az reszelheti is.
A sajtot csak kis darabokra vágjuk és az egészet kézzel összegyúrjuk.
Ekkor már a serpenyő felforrósodik és kézzel gyúrhatjuk a kis pogácsákat.
Az oldalakat 6-6 percig kell sütni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk egy kis liszttel, én 6 részre osztottam, ez normál zsemle méretet eredményezett.
Újabb 40 percig hagytam a tepsin pihenni.
Eddigre az első adag hús megsült.
Utána 190 fokon 15 percig sütöttem.
Ekkor az asztal, a zöldségek, az öntet (tejföl +majonéz+bors+só), a hús minden készen állt!
Újabb 40 percig hagytam a tepsin pihenni.
Eddigre az első adag hús megsült.
Utána 190 fokon 15 percig sütöttem.
Ekkor az asztal, a zöldségek, az öntet (tejföl +majonéz+bors+só), a hús minden készen állt!
Egy gyors asztali áldás után már olvadt is a sajt a hús és a forró zsemle között!
Jó étvágyat!!!
tipp: 6 zsemle és 10-12 kisebb húspogácsa jött ki ennyi hozzávalóból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése