Pár hete úgy döntöttem, hogy a vasárnapi ebédnek szánt sült csirkecomb kísérőjeként nem a szokásos krumpli / rizi-bizi párosból választok, hanem eszünk egy friss - ropogós salátát.
Mivel a saláták esetében a variációk száma végtelen, így összegondoltam egy ízben harmonizáló kreációt.
Kétféleképpen készíthető : diétásan és kevésbé diétásan : -)
Íme a recept :
Hozzávalók : / kb. 4 adag /
- 1 közepes fej fehér káposzta
- 2 nagyobb savanykás alma / pl.: Idared /
- 3 - 4 szál sárgarépa
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál ecet
Az öntethez :
A diétás verzió esetén:
- 1 nagy doboz kefír vagy natúr joghurt
- 2-3 evőkanál ecetes torma illetve ízlés szerint / ki - mennyire szereti pikánsan /
A kevésbé diétás verzió esetén :
- ugyanazok az összetevők, mint a diétás verzió esetén + 3-4 evőkanál majonéz
Elkészítés :
A káposztát félbevágjuk és legyaluljuk káposztagyalun vagy éles késsel vékony szálakra vágjuk.
A torzsát kidobjuk.
A szálas káposztát egy mélyebb tálba tegyük és adjuk hozzá a sót, a cukrot és az ecetet.
Hagyjuk állni kb. 1 óra hosszát, majd alaposan csavarjuk ki a levétől.
Az almát hámozzuk meg és reszeljük le a nagy lyukú reszelőn.
A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra és méretűre.
Keverjük össze a zöldségeket, majd keverjük ki a pikáns mártást és öntsük a zöldségekre.
Keverjük jó alaposan össze és lefedve tegyük a hűtőbe.
Legjobb előző nap este elkészíteni, hogy egy éjszakán át érlelődhessenek az ízek, de tálalás előtt legalább 3 óra hosszát mindenképpen érdemes állni hagyni.
Fogyaszthatjuk magában vagy sültek kísérőjeként.
Jó étvágyat hozzá! : -)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése