(A receptet a Nosalty.hu-ról szedtem)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg xilit, vagy más édesítő
- 1 tk. sütőpor
- 2 mk. fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 narancs reszelt héja
- 2 db tojás
- fél bögre olaj
- 3 nagyobb darab répa
- 125 g darált dió
- kevés vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
- 10 dkg krémsajt
- 12,5 dkg mascarpone
- 10 dkg xilit, vagy más édesítő
Elkészítése:
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
A répákat lereszeljük és összekeverjük a darált dióval.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a fűszereket és a reszelt narancshéjat.
A tojásokat habosra verjük, majd belekeverjük az olajat és az édesítőt.
Ezután gyorsan mindent összekeverünk, majd a tortaformába öntjük és megsütjük (kb. 25-30 perc, 180 °C). Ha megsült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd tányérra borítjuk.
Közben elkészítjük a mázat is, a hozzávalókat összekeverjük, majd a tortaformára öntjük és elsimítjuk.
Végül a tortát a hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy megdermedjen a teteje.
Ennyire egyszerű és nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése