A kedvenc éttermünk étlapjáról származik az étel alapötlete. Bár ott más néven szerepel, ami nem illik hozzá, ezért átkereszteltem. Nem pontosan úgy készítem, mint az étteremben, mert :
- a háziasszonyi büszkeségem nem engedi, hogy elkérjem a receptet
- miért kérném el, mikor egy egyszerű étel és pontosan tudom, hogy készíthették el?
- jobban is el tudom készíteni, mint az étteremben?
A válasz : Igen.
Az éttermi verziónak nincs ilyen finom, krémes állagú mártása, pedig nagyon harmonikusan illik a kissé roppanós zöldségekhez. Finom : -)
Hozzávalók : / 4 személy részére /
- 50 dkg csiremellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 csomag mirelit " Brokkoli mix" zöldségkeverék / 1csomag súlya 350 gr /
- 2-3 evőkanál étolaj a hús pirításához
- só, ételízesítő, bors
- 20 dkg Feta vagy krémfehér sajt
- 5 dkg sütő / főzőmargarin vagy vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3-4 dl tej
- só, bors
Elkészítés :
A csirkemellfilét vágjuk kisujjnyi vastagságú és nagyságú csíkokra.
A vöröshagymát vágjuk félbe, aztán cikkezzük föl vékonyra, félkör alakú szeletkékre.
A vöröshagymát vágjuk félbe, aztán cikkezzük föl vékonyra, félkör alakú szeletkékre.
Az étolajat öntsük nagyobb teflon serpenyőbe, forrósítsuk jól föl és a fele húst a fele hagymával együtt dobjuk bele és pirítsuk meg, közben ízesítsük sóval, ételízesítővel és borssal - a húsnak nem kell pirosnak lennie, de legyen készre sütve. Szedjük egy mélytányérra és tegyük félre. Pirítsuk meg ugyanígy a hús és hagyma másik felét is és ha készen van, szedjük a többihez a tányérra.
A zöldségeknek forraljunk vizet és a fagyos, mirelit zöldségeket öntsük bele. Csak addig főzzük, amíg a víz újraforr a zöldségekkel, mert nem szabad szétesősre főzni őket, kicsit roppanósnak kell lenniük.
Szűrjük le és tegyük félre.
Egy lábosban olvasszuk föl a margarint és a 2 evőkanál liszttel felhabzásig pirítunk rajta, mint egy rántást, majd öntsük föl tejjel - egy pudingnál valamivel hígabb mártást kell kapnunk.
A sajtot vágjuk olyan apróra, amilyenre csak tudjuk vagy próbáljuk meg a nagy lyukú reszelőn lereszelni.
Adjuk a tejes-lisztes mártáshoz a sajtot és olvasszuk, forraljuk össze, de óvatosan, mert a tej és a liszt pillanatok alatt leéghet! Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel *
* Mivel a húst, a zöldségek főzővizét és a mártást is ízesítjük, ezért minden alkotórészt csak enyhén sózzuk, borsozzuk, mert könnyen túlzásba eshetünk!
Tegyük vissza a húst a serpenyőbe - ha nem fér bele az étel, akkor keressünk olyan edényt amibe össze tudjuk állítani az ételt.
Keverjük a húshoz a zöldségeket, majd óvatosan adjuk hozzá a sajtszószt és az egészet forrósítsuk össze pár perc alatt, közepes lángon. Kevergessük, hogy le ne kapjon.
Köretként párolt rizs, hasábburgonya, sült héjas burgonya illik hozzá.
Fogyasszuk Jó étvággyal! : -)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése