Ez a süti nagy kedvenc nálunk. Egyszerű elkészíteni, mutatós, kiadós és a különböző variációinak csak a fantázia és az ízlés szab határt.
Tipikusan a " csak összekeverem egy tálban és kész" típusú süti, ahogy a neve is sugallja. Ezúttal én málnás ízű joghurttal, vágott mandulával, friss eperrel és fehér csokival készítettem.
Hozzávalók : / 38 x 21 cm-es tepsihez /
- 4 egész tojás
- 25 dkg porcukor
- 60 dkg finomliszt
- 1 dl étolaj
- 10 dkg durvára vágott olajos mag / dió, mogyoró, mandula /
- 2 pohár gyümölcsjoghurt / 150 g-os kiszerelésből /
- 3 csomag sütőpor
- 1 tábla csoki
- 50 dkg gyümölcs
Elkészítés :
Az epret alaposan megmossuk és kis kockákra daraboljuk. A csokit felaprítjuk. A vágott mandulát alacsony lángon sűrű kevergetés mellett kissé megpirítjuk.
A tojásokat egy mélyebb tálba felütjük és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a joghurtot
a pirított, vágott mandulát és a felaprított csokit.
Kimérjük és hozzáöntjük az olajat, hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport is beleszórjuk.
Egy nagyobb, erősebb fakanállal széles mozdulatokkal összekeverjük a masszát, ami sűrű állagú lesz! / a 3 sütőpor teszi majd levegőssé és piskóta-szerűvé süléskor /
Legvégül nagyon óvatosan hozzákeverjük a felkockázott epret. A sütőt 180 fokra melegítsük elő, gázsütő 3-as fokozat. A tepsi alját vékonyan kenjük ki olajjal és így tegyük bele a sütőpapírt és simítsuk, nyomkodjuk alaposan rá.
A tészta valóban sűrű és nehéz, ezért öntsük a tepsibe és utána a fakanállal terítsük szét egyenletes vastagságúra.
40-45 percig sütjük, de ajánlatos tűpróbát végezni. / ha a süti közepébe szúrt fogvájóra már nem tapad a tészta, akkor megsült /
Fogyasszuk jó étvággyal! :- )
Hm... Erika, ez nagyon fincsinek tűnik. Kipróbálásra kerül hamarosan. :)
VálaszTörlés