Ezt az ételt még a medvehagyma szezonban készítettem, szóval már nem annyira aktuális, kivéve, ha van lefagyasztva medvehagymátok :) (Vagy fokhagymával is elkészíthető... :))
Hozzávalók:
- 2-3 kisebb cukkini
- 15-20 levél medvehagyma
- 15 dkg gorgonzola
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg fusilli (vagy más olasz tészta)
- 1 ek. vaj
- só
Elkészítés:
A medvehagyma vastag szárvégét lecsípjük, a leveleket
lemossuk, lecsepegtetjük. Ezután nem túl apróra felvágjuk - felcsíkozzuk.
A cukkinit
megmossuk, felkockázzuk.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a vajat, a medvehagymát és a cukkinit rászórjuk és pár perc alatt megpároljuk.
Felöntjük a tejszínnel, beletördeljük a gorgonzolát és kevergetve összeforraljuk, kicsit besűrítjük.
Végül belekeverjük a tésztát és a tetejét parmezánnal megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése