Hozzávalók:
- ½ kg túró
- babapiskóta (kb. 20 db)
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. étkezési zselatin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tej
- reszelt citromhéj
- 1 ek. citromlé
- 1 tojás
- gyümölcs
- 1 cs. gyümölcskocsonya
Elkészítés:
A margarint
a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi masszának valót: tojás,
túró, tej, vaníliás cukor, citromlé, citromhéj.
Közben 2 dl forró vízben feloldjuk az étkezési zselatint és amikor kihűlt, hozzáadjuk a masszához.
Fontos: NE az instant étkezési zselatint használjuk, mert nem dermed meg! Tavaly azzal próbáltam és mondanom sem kell, hogy a torta folyós maradt, szóval a vendégeknek gyorsan össze kellett dobnom egy gyümölcstortát is. Persze férj megette a túrótortát így is, de az állaga nem volt az igazi! J
Amikor az
egész kezd kissé sűrűsödni csatos tortaformába összeállítjuk a tortát: massza,
babapiskóta, massza… (A babapiskótát koncentrikus körökben helyezzük el, hogy
felvágáskor mindig keresztbe legyenek elvágva. A tortaformát ki szoktam vajazni
és megszórni zsemlemorzsával, hogy kinyitáskor könnyebben elváljon a tortától.)
A tetejére
gyümölcsöt teszünk és közben elkészítjük a gyümölcskocsonyát is (elkészítése a
tasakon le van írva), majd ha kezd megdermedni, ráöntjük a tortára és az
egészet pár órára a hűtőbe tesszük.
Van egy nagy
hiányosságom: mivel a vendégek egy órával korábban érkeztek, mint ahogy vártuk
őket, így a kész tortát nem volt lehetőségem lefényképezni, csak egyetlen
nyamvadt kis szeletke maradt, szóval kép csak erről készült…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése