Először is köszönöm a lehetőséget, hogy én is írhatok ide:) Az utóbbi pár évben nem nagyon kellett főznöm, hisz munkahelyen ettünk mindketten, így inkább az egyszerűbb, hétköznapi kajákat csináltam ha szabadnaposak voltunk, vagy elmentünk enni valahova. Na de 2 hónapja újra rendszeresen főzöcskézek:)
A legtöbb receptet a nosalty.hu-ról veszem, néha kis átalakítással, de próbálom kihozni magamból a legjobbat:)
Ezt a receptet ajánlom mindenkinek, aki a ketchup rajongója:)
Hozzávalók:
12 db alsócombhoz. Hozzátenném, egy alsó és felső combot is használtam, de akár csirkeszárnnyal is el tudnám képzelni:)
- 25dkg ketchup
- 3 ek méz
- 2 ev olaj
- Só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
Elkészítése:
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
- Jénaiba, vagy tepsibe beleöntjük a ketchupot, a mézet és az olajat . Belereszeljük a fokhagymát és hagymát, jól átkeverjük
- A combokat átforgatjuk ebben a szószban, és 30 percig állni hagyjuk hűtőben. Még jobb, ha már előző este bepácoljuk.
- Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük , ezután fólia nélkül még 20 percig sütjük
Combocskáim már a sütésre várva:) |
Kész a vacsi:) |
Én krumplipürét csináltam mellé Peti külön kérésére, de bármilyen körettel el tudom képzelni.
Jó étvágyat:)
Öcsém egyik nagy kedvence!!!
VálaszTörlésDe én még nem készítettem csak Anyukám, de azt hiszem itt az ideje, hogy kipróbáljam. :)
Köszi Kata! ;)
Nincs mit:) Ocsednek jo izlese van, nalam is nagy kedvenc lett:)
TörlésNa, ezt kipróbálom! :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés