A receptet egy webszakácskönyvben találtam, de alaposan átdolgoztam az alap receptet és ez született belőle.
Nagyon ajánljuk mindenkinek, isteni finom volt! :)
Hozzávalók:
- 1-1.5 kg tengeri halfilé
- 15 dkg fordos kocka tészta
- 10 dkg túró
- 2 tojás + 2 tojássárgája
- 1 dl tejföl (20%-os)
- kapor
- bacon szalonna
- kapor (friss vagy szárított)
- csusza tészta
- 4 dl tejföl
- 15 dkg túró
- A tésztát sós vízben megfőzzük.
- Összekeverjük a leszűrt tésztát, a tojásokat, a tojássárgákat, a túrót és a tejfölből 1 dl-t.
- A harcsafilét megmossuk és sóval, borssal ízesítjük.
- A bacont egymás mellé téve kibélelünk egy tepsit vagy jénai tálat és rátesszük a halfiléket.
- Ráhalmozzuk a tésztás tölteléket, majd újra halfiléket helyezünk rá és végül az egészet beterítjük egy újabb bacon réteggel.
- Alufóliával lefedjük a tetejét és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük majd 1 órán át sütjük.
- A sütés végén levesszük az alufóliát és egy kicsit megpirítjuk a tetejét.
- A megmaradt 4 dl tejfölt összekeverjük 15 dkg túróval és a friss vagy szárított kaporral, majd hozzáadjuk a maradék csusza tésztát és már kész is a finom kapros túrós csusza köretünk! :)
sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése