Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. április 19., péntek

Zselatin torta

Ez a desszert Drága Nagymamám kedvence volt.  
Évente párszor el szoktam készíteni, utoljára épp kedves férjem 31. születésnapjára .  
Próbáljátok ki, nagyon könnyű és hűsítő desszert. :) 

Hozzávalók:
  • Egy csatos torta forma, kevés vaj a torta kikenéséhez. 
  • 1 csomag zselatin
  • 6 tojás
  • 13 kanál porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 2 kanál kakaópor
  • 2 pohár tejföl
  • Díszítéshez: gyümölcsök, zselatin- én ilyenkor pirosat szoktam használni.
Elkészítése :
  1. 4 dl meleg vízben 1 csomag zselatint feloldunk, és melegen tartjuk.
  2. Tortaformát kivajazzuk.
  3. 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 4 kanál porcukrot, 2 vaníliás cukrot, 3 tojássárgáját és a zselatin 1/3 ad részét belekeverjük. A tortaformába tesszük, és kihűtjük.
  4. Ha megdermedt, rátesszük a 2. részt.
  5. 3 tojásfehérje, 4 kanál porcukor, 2 kanál kakaópor, 3 tojássárgája, és a megmaradt zselatin fele. Összekeverjük, majd a sárga alapra öntjük.
  6. Ezt ismét kihűtjük.
  7. Ha megdermedt, rátesszük a 3 részt.
  8. 2 pohár tejfölt, 5 kanál porcukorral és, 2 csomag vaníliás cukorral elkeverünk, és hozzáadjuk a maradék zselatint. A megdermedt rétegekre öntjük.

Ha a 3.-ik réteg is megdermedt: díszítjük gyümölccsel és tortazselével.

1-2 óra hűtés után fogyasztható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése