Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. április 19., péntek

Mesealmás

Talán életem első igazi "sütős sütije", melyet még a Nagymamától örökölt Kisalföldi ízek c. receptgyűjteményben találtam.
Nagyon gyors, egyszerű és finom piskóta.

Hozzávalók: 
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 30 dkg reszelt alma
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. van. cukor
  • kevés őrölt fahéj
  • esetleg 5 dkg durvára vágott dió

Elkészítése:

3 tojás fehérjét  habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot, majd a tojások sárgáját, utána a sütőporos lisztet, és a fahéjjal megszórt almát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére vágott diót szórunk. ( én ezt el szoktam hagyni :) )
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosbarnára sütjük.
Tűpróba ajánlott.
Ha kihűlt szeleteljük, és fahéjas porcukorral meghintjük.
Lekvárral, kompóttal, tejjel de akár magába is fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése