Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. február 5., kedd

Diós répatorta

Most készítettem először répatortát, de nálunk nagy sikert aratott, ezért biztos lesz még máskor is :)
(A receptet a Nosalty.hu-ról szedtem)

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg xilit, vagy más édesítő
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 mk. fahéj
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • késhegynyi őrölt gyömbér
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 db tojás
  • fél bögre olaj
  • 3 nagyobb darab répa
  • 125 g darált dió
  • kevés vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
Mázhoz:
  • 10 dkg krémsajt
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 10 dkg xilit, vagy más édesítő
(Tipp: a máz helyett kitalálhatunk mást is, pl. csokiöntet, dió, vagy lekvár, szerintem bármivel finom lenne!)

Elkészítése:
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
A répákat lereszeljük és összekeverjük a darált dióval.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a fűszereket és a reszelt narancshéjat.
A tojásokat habosra verjük, majd belekeverjük az olajat és az édesítőt.
Ezután gyorsan mindent összekeverünk, majd a tortaformába öntjük és megsütjük (kb. 25-30 perc, 180 °C). Ha megsült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd tányérra borítjuk.
Közben elkészítjük a mázat is, a hozzávalókat összekeverjük, majd a tortaformára öntjük és elsimítjuk.

Végül a tortát a hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy megdermedjen a teteje. 

Ennyire egyszerű és nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése