Próbáljátok ki, nagyon könnyű és hűsítő desszert. :)
- Egy csatos torta forma, kevés vaj a torta kikenéséhez.
- 1 csomag zselatin
- 6 tojás
- 13 kanál porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 kanál kakaópor
- 2 pohár tejföl
- Díszítéshez: gyümölcsök, zselatin- én ilyenkor pirosat szoktam használni.
- 4 dl meleg vízben 1 csomag zselatint feloldunk, és melegen tartjuk.
- Tortaformát kivajazzuk.
- 3 tojás fehérjét
kemény habbá verjük, 4 kanál porcukrot, 2 vaníliás cukrot, 3 tojássárgáját és a
zselatin 1/3 ad részét belekeverjük. A tortaformába tesszük, és kihűtjük.
- Ha megdermedt, rátesszük a 2.
részt.
- 3 tojásfehérje, 4
kanál porcukor, 2 kanál kakaópor, 3 tojássárgája, és a megmaradt zselatin fele.
Összekeverjük, majd a sárga alapra öntjük.
- Ezt ismét kihűtjük.
- Ha megdermedt, rátesszük a 3
részt.
- 2 pohár tejfölt, 5
kanál porcukorral és, 2 csomag vaníliás cukorral elkeverünk, és hozzáadjuk a
maradék zselatint. A megdermedt rétegekre öntjük.
Ha a 3.-ik réteg is megdermedt: díszítjük gyümölccsel és tortazselével.
1-2 óra hűtés után fogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése