Azóta 2-3 hetente repertoárra kerül, persze húsokkal kibővítve már. :)
Másnap még reggelire is tökéletes visszamelegítve. :)
A hagyományos módon elkészített bundás kenyérrel az a bajom, hogy minden olaj szagú lesz, szellőztetés ellenére, még másnap is érzem az olajszagot. :(
Na ennél a módnál, ilyen nincs! :) Épp ezért szeretem duplán. :)
Hozzávalók:
- Hőálló sütőtál- amit kikenünk olíva olajjal vagy ki mivel szeretné- én tökmagolajat használok hozzá.
- kenyér szeletek
- 2 egész tojás
- pici tej
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
- zöld fűszerek
- sajt
- esetleg valami húsféle : én már tettem bele virslit és sonkát is, csak akkor a fűszerezéssel kell vigyázni, nehogy túl sózzuk az alap"öntetet"
- akár lehet hozzá rakni még újhagymát, fokhagymát... stb.
A kenyeret felszeleteljük.
A tojásokat felverjük hozzáadjuk a fűszereket és a pici tejet, majd az egészet elkeverjük a tejfölben.
Majd a kenyérszeleteket ebben az öntetben megforgatjuk, és a tálba helyezzük rétegezve. A rétegek közé tehetünk sajtot,virslit, sonkát vagy akár hagyma féléket is. Majd következő réteg kenyér, és a tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben sütjük, 180- 200 fokon kb. 15- 20 percig.
Míg szépen minden megsül, és a sajt megpirul. A képen látható húsmentes :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése