Story:
Mindenmentesen étkezem és nagyon vágytam egy igazán finom, anyukámféle paprikás krumplira, íme: pont olyan lett. :)
Hozzávalók / 4 adag
paprikás krumpli
- 2 ek kókuszolaj
- 1 nagy db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek Piros Arany
- 2 ek fűszerpaprika
- 1.5 kg burgonya
- 5 dl víz (amennyi ellepi a burgonyát)
- 1 tk só
- 10 dkg csípős kolbász
- 24 dkg virsli (Orsi gm és lm)
Glutén és tojásmentes galuska:
- 300 g Szaffi Free Nokedli Lisztkeverék
- 6 g só
- 240 g víz
Elkészítés
paprikás krumpli:
- Felolvasztjuk
a kókuszolajat, majd ha már meleg, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és
megdinszteljük. Ha a hagyma kész, beletesszük a vékony csíkokra vágott
paprikát és apró kockákra vágott paradicsomot. Alacsony lángon addig
dinszteljük tovább, amíg a paprika és paradicsom teljesen "szétesik".
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 1 ek pirosaranyat (csemege),
jól elkevergetjük, majd levesszük a tűzről, és rászórjuk a
fűszerpaprikát is. Alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, egyet
rottyan, és egy kis vizet öntünk hozzá.
- Ekkor mehet bele a hasábokra vágott burgonya, adagolás közben
folyamatosan kevergetjük, hogy a paprikás alap mindenhol érje a
burgonyánkat. Majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a burgonyát. Most
mehet hozzá a só és kolbászkarikák. Lefedjük.
- Felforrástól számítva kb. 50-60 perc alatt lesz készen. Az utolsó 5
percben hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és újra lefedjük.
- Ha kész, hozzákeverjük a galuskát, még egyet rottyantunk az egészen, és azonnal tálalható. :)
glutén- és tojásmentes galuska
- Míg a paprikás krumpli fő, addig elkészítjük a galuskát.
Vizet forralunk. Amíg a víz forr, összeállítjuk a galuska-keveréket.
- Szaffi Free Nokedli Lisztkeveréket használunk - kimérjük, és
hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű sót, majd vizet. Alaposan elkeverjük.
- Ha felforrt a víz, kevés sót teszünk bele, és
alacsonyra vesszük a lángot. Beleszaggatjuk a galuskát (én nem használok
galuskaszaggatót, kávéskanállal szaggatok), majd magasabbra vesszük a
lángot, és 1-2 percig főni hagyjuk. Ha kész, leszűrjük.
 |
Jó étvágyat! :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése