Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. november 25., hétfő

Pizzáscsiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt (teljeskiőrlésű is lehet)
  • 2 kk só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • langyos víz

A szószhoz:

  • 1 ek olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv sűrített paradicsom (vagy lehet más féle paradicsomból is /friss paradicsom, paradicsomlé.../)
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • oregáno

Reszelt sajt

Ha szeretnénk bele plusz tölteléket, azt is tehetünk bele, pl. kukorica, sonka, stb.

Elkészítése:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos tejben.
  • Közben egy tálba teszünk minden más hozzávalót (liszt, olaj, só), majd az élesztős tejjel az egészet összegyúrjuk.
  • Ha kell tehetünk még hozzá langyos vizet, hogy lágy, kissé ragadós tésztát kapjunk.

Picit félretesszük a tésztát és közben megcsináljuk a szószt:

  • Az olajban picit pirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, ha kell, egy kis vízzel higítjuk, sózzuk, borsozzuk és pár percig forraljuk.
  • Ezután ízesítjük a fűszerekkel és egyet forralunk rajta.

A tésztát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk.
Megkenjük a szósszal jó alaposan, mert sülés közben a tészta úgyis magába szívja a szósz egy részét.
Megszórjuk kukoricával, vagy amivel még szeretnénk.
Feltekerjük, majd kb. 2 cm vastag csíkokra szeljük.
Kicsit kifordítjuk, formázzuk, majd mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben, a legmagasabb hőfokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
(A titka a forró sütő és a gyors sütés!!)
Jól néz ki, ugye?
Elkészült!! :)
Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése