Ezen egyszeri alkalomra készülődve, kiszemelt magának egy tortát a Nők Lapja Konyha októberi számából és ezt kérte tőlem. :)
Nagyon tetszett a recept és nem is bántam meg az elkészítését. ;)
Elnézést kérek amiért nem készítettem közben részletfotókat, de nem volt mellettem a fényképezőm és amikor neki álltam elkészíteni a tortát, már nem volt kedvem elővenni. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7.5 dkg natúr joghurt
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 7.5 dkg gesztenyemassza
- 1 tojás
- 1 ek meleg víz
- 1 tk sütőpor
- 11 dkg liszt
- 3.5 dkg olvasztott vaj/margarin
- 20 dkg fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
- 15 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
- fél evőkanál zselatinpor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2-3 dl habtejszín
- fagyasztott erdeigyümölcs-keverék (ízlés szerinti mennyiség)
- A tésztához a joghurtot a cukorral, sóval elkeverjük, mjd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a tojást és a meleg vizet.
- Belekeverjük a sütőporral kevert lisztet, közben az olvasztott vajat/margarint is hozzácsorgatjuk.
- A formába öntjük és 185C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a zselatint dupla mennyiségű hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk duzzadni.
- A mirelit gyümölcsre rászórjuk a cukrot, majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ekkor már a gyümölcs kezd levet ereszteni, de összességében nem meleg, így nem folyik el a tejszínkrém sem.
- A hideg habtejszínt felverjük (használat előtt 5 percre nyugodtan tegyük be a mélyhűtőbe!), óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
- A zselatint folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, kissé csípősre melegre, majd a tejszínkrémbe keverjük. Alaposan elkeverjük.
- A kihűlt tésztára halmozzuk a krém felét, szépen elegyengetjük. Majd a gesztenyemasszát rámorzsolgatjuk egyenletesen és rátesszük a krém másik felét is - szépen elsimítjuk.
- A legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de minimum 4 órára!
- Tálalás előtt egy órával fölverjük a díszítésre szánt habtejszínt, a tortánk tetejére halmozzuk és erdeigyümölcs-keverékkel díszítjük.
- Egy órára visszatesszük a hűtőbe, ennyi idő alatt a fagyasztott gyümölcsök megolvadnak, de épek maradnak.
Jó étvágyat! |
Hű, de jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszi Jucus! :)
VálaszTörlésuhh de jól néz ki, neki is esnék!!! :)
VálaszTörlés