Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. június 10., hétfő

Tejszínes, cukkinis, medvehagymás fusilli

Ezt az ételt még a medvehagyma szezonban készítettem, szóval már nem annyira aktuális, kivéve, ha van lefagyasztva medvehagymátok :) (Vagy fokhagymával is elkészíthető... :))

Hozzávalók:
  • 2-3 kisebb cukkini
  • 15-20 levél medvehagyma
  • 15 dkg gorgonzola
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg fusilli (vagy más olasz tészta)
  • 1 ek. vaj

Elkészítés:
A medvehagyma vastag szárvégét lecsípjük, a leveleket lemossuk, lecsepegtetjük. Ezután nem túl apróra felvágjuk - felcsíkozzuk. 
A cukkinit megmossuk, felkockázzuk.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a vajat, a medvehagymát és a cukkinit rászórjuk és pár perc alatt  megpároljuk. 
Felöntjük a tejszínnel, beletördeljük a gorgonzolát és kevergetve összeforraljuk, kicsit besűrítjük.
Végül belekeverjük a tésztát és a tetejét parmezánnal megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése