Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2013. május 18., szombat

Epres-kókuszos gyümölcskrémes

Ma van az 1 házassági évfordulónk. :)
Erre az alkalomra szerettem volna valami finomat és szépet sütni Férjnek, valamit amit tényleg szeret. Sok minden megfordult a fejemben, de végül emellett döntöttem.
Nagyon egyszerű és isteni finom! ;)

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Vaníliakrém
  • 8 tojássárgája
  • 30 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
 Díszítés:
  • eper vagy bármilyen tetszés szerinti gyümölcs

Elkészítés
Piskóta:
  1. Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra, majd kivajazunk egy tepsit vagy tortaformát és félre tesszük.
  2. Habbá verjük a 8 tojásfehérjét, amikor már majdnem kész kanalanként hozzáadjuk a 8 ek cukrot. Addig verjük tovább amíg a tálat lefelé fordítva sem indul útjára. :)
  3. Ha kész a hab, belekeverjük a 20 dkg kókuszreszeléket.
  4. A lisztet összekeverjük az 1 kk szódabikarbónával és egy csipet sóval, majd a habhoz adjuk.
  5. Beleöntjük a tepsibe vagy tortaformába és betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. Addig sütjük míg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 20-25 perc. 
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 C
sütési idő: 20-25 perc 

Krém
  1. Fölforralunk 1 liter tejet 2 csomag vaníliás cukorral. Ha fölforrt, félrehúzzuk.
  2. Habosra keverjük a 8 tojássárgáját a 30 dkg cukorral, majd apránként hozzáadjuk a 14 dkg lisztet.
  3. A tejet újra visszatesszük a tűzre és kis lángon, állandó kevergetés mellett (!) hozzáadjuk a cukros-lisztes masszát.
  4. Kézi habverővel addig kevergetjük míg megkapja a megfelelő krémes-pudingos állagot. 
  5. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha a piskóta és a krém is teljesen kihűlt, megkenhetjük a piskótát a krémmel, majd díszíthetjük az eperrel vagy más tetszés szerinti gyümölccsel/gyümölcsökkel. :)
Díszítés után egyből mehet is a hűtőbe.

 Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése